IJsselrunners

Heb je vragen? Dan kan je op de knop drukken en het formulier invullen.

Wij zullen zo snel mogelijk reageren!

 

Met welke groep kan ik mee ?

IJsselrunners heeft een aantal niveaus betreft de loopgroepen. Wil jij weten welke avond het beste is om een keer mee te trainen dan verzoeken we je om onderstaande formulier in te vullen. Je ontvangt een mail terug met de voorgestelde opties:

 

Blijf in beweging!

door | mrt 18, 2020

Welkom allemaal,

Het is ook voor ons heel erg wennen, geen trainingen. Maar we zien gelukkig dat veel van de IJsselrunners toch hun loopjes doen.

We willen jullie vragen mee te doen aan de IJsselrunners Corona Fit Challenge. Want Juist NU hebben we ons dagelijkse portie beweging meer dan ooit nodig.

Het Corona-virus zit ons op de hielen, het openbare leven komt steeds meer tot stilstand, de scholen zijn dicht, we werken vanuit huis, de sportclubs sluiten de deuren..

Ons dagelijkse ritme wordt bruut verstoord en wij gewoontedieren zijn vreselijk ontregeld. En dan worden ook nog eens onze sportieve doelen gecanceld. Alle reden om de teugels een beetje te laten vieren en dat sportschema voor de komende tijd in de prullenbak te gooien.

Maar juist NU hebben we ons dagelijkse portie beweging meer nodig dan ooit! Al is het alleen al om niet te veel te gaan navelstaren in deze tijden van crisis. Bovendien, je beweegcirkel zal een stuk kleiner zijn geworden, dus er worden minder calorieën verbrand.

En zo met de Paasdagen voor de deur liggen die chocolade eitjes wel heel erg voor het grijpen. Daarnaast heb je minder ‘small talks’ met je collega’s, en om te voorkomen dat je de focus verliest door maar achter die laptop te blijven zitten kun je beter even lekker naar buiten, de natuur in, de wind door je haren, de eerste zonnestralen op je gezicht.

Bewegingsarmoede is nog steeds één van de belangrijkste doodsoorzaken, dat is in dit Corona-tijdperk niet ineens anders. Dus ga gewoon elke dag even lekker op pad, minstens een half uurtje, alleen of met je sportmaatje. Als je op gepaste afstand van elkaar blijft is er niks aan de hand. Meer dan 1,5 meter is het advies vanuit de overheid, maar wellicht is het verstandiger deze marge wat op te rekken. Door de versnelde ademhaling tijdens inspanning is er meer luchtverplaatsing en zodoende ook een groter besmettingsrisico.

Laat je hartslag even lekker oplopen, zodat je lichaam en hersenen weer goed voorzien worden van zuurstof. Adem lekker diep in en uit, en vooral ook, geniet van het buiten zijn! Even een moment voor jezelf. Doe ook mee met de IJsselrunners Corona Fit Challenge en beweeg dagelijks 30 minuten!

Laat ons hieronder weten welke activiteit je hebt gedaan, misschien breng je andere IJsselrunners op leuke ideeën?