IJsselrunners

Heb je vragen? Dan kan je op de knop drukken en het formulier invullen.

Wij zullen zo snel mogelijk reageren!

 

Met welke groep kan ik mee ?

IJsselrunners heeft een aantal niveaus betreft de loopgroepen. Wil jij weten welke avond het beste is om een keer mee te trainen dan verzoeken we je om onderstaande formulier in te vullen. Je ontvangt een mail terug met de voorgestelde opties:

 

Blue Monday Run 2020

door | jan 13, 2020

Blue Monday Run Capelle aan de IJssel

Op maandag 20 januari organiseren de IJsselrunners samen met Sportief Capelle voor de tweede keer de Blue Monday Run/Walk.

Blue Monday wordt gezien als de meest deprimerende dag van het jaar. Deze maandag van de laatste volle week van januari is de dag waarop veel mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen

Je kunt deze dag onder deskundige begeleiding hardlopen of wandelen. Als groep wandel je ongeveer een uur. Bij het hardlopen kun je kiezen uit 1 of 2 ronden van ongeveer 5 kilometer. Het is geen wedstrijd, maar de groep zal voor en achter begeleid worden door trainers van hardloopvereniging IJsselrunners.

De activiteit is niet gratis, met je bijdrage help je mee om projecten voor jongeren met depressie mede te financieren. Er wordt gestart om 19.30 uur bij sporthal Schenkel. Hier zijn kleedkamers voor het omkleden. Na afloop is er voor iedereen een leuk aandenken.

Voor meer info mail naar info@sportiefcapelle.nl of bel naar 010 – 258 87 87 Kijk op de site van Mind via: www.doemeemetmind.nl/team/sportief-capelle   of www.ijsselrunners.nl

Aanvullende info:           Waarom bewegen?

Ten eerste voor jezelf! Verschillende onderzoeken hebben bewezen dat bewegen in het algemeen absoluut depressieve klachten kan verminderen. We bewegen natuurlijk om aandacht te vragen voor de verschrikkelijke ziekte depressie en om geld op te halen voor een initiatief dat het leven met een depressie een beetje makkelijker maakt.

Bewustwording van deze aandoening, waarbij steeds meer mensen op jonge leeftijd al mee te maken krijgen. Daarbij is preventie een belangrijk onderdeel van het werk van MIND op scholen. Als je ervoor zorgt dat jongeren zo vroeg mogelijk praten over hun (psychische) problemen, kun je op tijd hulp bieden. Daarmee voorkom je dat bijvoorbeeld somberheid uitmondt  in een depressie, of stress in een burn-out. Ook als kinderen en jongeren bijvoorbeeld worden gepest of problemen thuis hebben, is het belangrijk dat ze hier open over durven te zijn, zodat ze hulp kunnen krijgen voordat deze problemen kunnen verergeren of leiden tot psychische klachten. Daarnaast willen we met deze loop een aanzet geven tot samenwerking met scholen en de jeugdgezondheidszorg, daarbij kan Sportief Capelle op het gebied van bewegen een belangrijke rol spelen.

Meer informatie:

Sportief Capelle

010-2588787

info@sportiefcapelle.nl

Contactpersoon: Rens Veerman