IJsselrunners

Heb je vragen? Dan kan je op de knop drukken en het formulier invullen.

Wij zullen zo snel mogelijk reageren!

 

Met welke groep kan ik mee ?

IJsselrunners heeft een aantal niveaus betreft de loopgroepen. Wil jij weten welke avond het beste is om een keer mee te trainen dan verzoeken we je om onderstaande formulier in te vullen. Je ontvangt een mail terug met de voorgestelde opties:

 

De marathon van Chicago.

door | okt 24, 2019

De marathon van Chicago.

Marie-France loopster van IJsselrunners uit Capelle aan den IJssel liep de marathon van Chicago. Ze heeft voor deze website een verslagje gemaakt met foto’s.

Chicago is een hele mooie stad, ligt in het noorden van de Verenigde Staten, aan Lake Michigan, met een prachtige skyline. Stad van Al Capone, Barack Obama en Oprah Winfrey. Er wonen 3 miljoen mensen. Het is een stad vol met kunst en cultuur.

Vertrek donderdag 10 oktober

Eindelijk was het zover. De dag van vertrek donderdag 10 okt, we mogen  gaan inchecken bij de KLM balie om te vliegen naar onze eindstemming Chicago samen met het hele team van Run2forty2. Om herkenbaar te zijn dragen we ons leuke vestje, wat ook te zien is op de groepsfoto.

Na 7- 8 uur vliegen landden we op het vliegveld O’Hare International Airport. Er stond een hele lange rij wachtenden om je te laten idenficeren door middel van een scan van de vingers en het gezicht. Na 1,5 uur was iedereen door de scan waarna we de touringbus in konden naar ons hotel “The Blackstone Chicago Hotel”. Bij aankomst lagen de kamersleutels al klaar en konden we gelijk naar onze kamer. Super mooie kamer, heel luxe.

De marathon van Chicago.

Vrijdag 11 oktober.

De volgende dag, vrijdag 11 okt, verzamelden we bij het hotel en gingen we naar de Marathon-Expo bij Mc.Cormick Place. Daar hebben we onze startnummers opgehaald. Nike was de hoofdsponsor, en nog heel veel kleine merkwinkels. Het was super gezellig om te shoppen.

Vrijdagmiddag vertrokken we richting het Grant Park voor de start/finish verkenningsloop. Op die dag ging het regenen en was het ook heel koud. Ik was nog behoorlijk verkouden, maar het voelde goed om buiten te lopen. Na afloop werden de laatste tips van de begeleiders/trainers gemeld. We kregen allemaal een armband “de cirkel” om in je comfortzone te blijven, zelf als je het moeilijk zou krijgen tijdens je loop, kon je er aan denken.

De marathon van Chicago.

Zaterdag 12 oktober.

Zaterdagochtend om 7:30 uur ging de 5km run van start. Het was 6 graden met een hoop wind. Vanaf het restaurant bij het ontbijt, was leuk om de runners te zien lopen. Velen liepen met hun kids. In Nederland zou dat niet eens kunnen, 5km is best ver voor een kind van 4-5 jaar.. De rest van de dag ben ik in de kamer gebleven om mijn rust te pakken, terwijl een paar leden van de groep op citytour gingen.

Zondag 13 oktober. Marathon van Chicago.

Zondag was “the big day”, de marathondag. 13 okt. De 42e editie van Chicago marathon gaat nu echt plaatsvinden!

Het weer in Chicago is elke dag een verrassing. Gelukkig was het droog en was er minder wind. Twijfel nog over korte mouw/lange mouw shirt, uiteindelijk armsleeves aan, compress shirt en oude trui ter bescherming. Op kamer ontbeten en 6:45 uur vertrokken we vanuit het hotel te voet, onder begeleiding van de trainers,  naar de start.  Het hotel was dichtbij de start/finish. Dat was zeker een pluspunt.

7:30 uur het startschot van de lopers in 1e wave. Per wave zijn er diverse startvakken (corrals). Ik zat in corral D. Er waren 45.000 deelnemers, prima loopweer, afstand in miles, leuk parcours,veel Bruce Springsteen muziek langs het parcours, gps viel uit, leuk en enthousiast publiek, high five, “you can do it”, werd gejuicht…..enfin super goed verzorgd, elke 3km een drankpost. Wel uitkijken: glad door veel gelletjes, er werd ook “breeze”voor spierpijn aangeboden. Super genoten. Run2forty supporters waren ook aanwezig, jammer genoeg heb ik ze gemist. Finish is net een grote feest, veel vrijwilligers, iedereen feliciteren, medailles uitdelen, veel foto’s werden gemaakt, en tasjes goodies, bier uitdelen. Wow super gaaf. Terug naar het hotel, samen met mijn kamergenoot lekker vieren van onze prestatie en overwinning. Begin van de avond gingen we borrelen in Bar Louie(Amerikaanse bar) met het hele team Run2forty2 om deze prachtige marathon dag te vieren.

De marathon van Chicago.

Maandag 14 oktober.

Maandag 14 okt, wandelen, benen losmaken door The Magnificent mile, the Michiganavenue, the Millennium Park, the Buckingham Fountain, kunst en cultuur van Cloud Gate( spiegelend kunstwerk). Super mooie merkwinkels van Gucci tot Prada….van Nike tot Applestore. Wat ook heel bijzonder is: Mondaymedal, iedereen op straat had zijn medaille om.

Kortom een mooie reis om niet te vergeten. Op naar de volgende. Bedankt Run2forty2 om deze droom te laten gebeuren. Bedankt iedereen, alle supporters, alle lieve felicitaties op social media, bedankt voor de bloemen.

Marie-France Sagor

 

De marathon van Chicago.