IJsselrunners

Heb je vragen? Dan kan je op de knop drukken en het formulier invullen.

Wij zullen zo snel mogelijk reageren!

 

Met welke groep kan ik mee ?

IJsselrunners heeft een aantal niveaus betreft de loopgroepen. Wil jij weten welke avond het beste is om een keer mee te trainen dan verzoeken we je om onderstaande formulier in te vullen. Je ontvangt een mail terug met de voorgestelde opties:

 

Goede doelen ook door IJsselrunners

door | jul 2, 2019

Goede doelen ook door IJsselrunners

Dat IJsselrunners ook sociaal zijn, blijkt wel uit de vele goede doelen waar de afgelopen weken aan mee werd gedaan.

Alpe d’HuZes

4600 deelnemers die wandelend, hardlopend, fietsend, wheelend en zelfs skeelerend de uitdaging zijn aangegaan. Op die dag, 6 juni is de berg 10.498 keer beklommen. Jeroen was erbij en hij fietste 4 keer de berg op. Een enorme mooie actie waar weer heel veel geld is opgehaald. Maar liefst 11.800.239,74 miljoen.

Roparun

De bekende loop van Parijs naar Rotterdam en van Hamburg naar Rotterdam. Liefst 368 teams. Olaf was als helper mee . Ook zeer belangrijk. Hier werd ook heel veel geld opgehaald. Liefst 5.626.988,79.

Inpakmarathon Stichting Jarige Job

Bij deze stichting is het van belang om kado’s in te pakken voor kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren door armoede. Dat gaat om ongeveer 61.000 kinderen. IJsselrunners was hier voor het tweede jaar bij en het was een feestje. Corina, Mieke, Ingrid, Regina, Cees, Martijn , Jos en Carla en Arie en Corine waren hierbij. 24 Uur lang werd er met shifts van 2 uur heel hard gewerkt. 8220 Dozen zijn er ingepakt waardoor er in de vakantie geen tekort is. Volgend jaar weer ?

Run for Daniel

Ook hier deden IJsselrunners aan mee. Vrijdagavond waren er heel veel IJsselrunners die samen met Start to Run de 5 km liepen. Een feestje op zich maar ook weer veel geld opgehaald. De dag erop was er een fietstocht en daar deed Marie-France aan mee.

Ze schreef een klein stukje hier over:

Twee weken voor het evenement, kwam Peter(fietsmaatje) met het idee, maar ik was er nog niet zeker van. We gaan af en toe hier en daar toeren, voor de fun maar niet zo serieus voor een wedstrijd. Hoewel, we zijn ingeschreven voor Ride of the Roses, dit jaar weer in Goes, omdat we het vorig jaar leuk vonden. Zodoende heb ik aangegeven dat ik aan deze tour graag wil meedoen, maar vanwege mijn werkschema, doe ik 85 km ipv 105 km of 135 km. Zo gezegd zo gedaan, ingeschreven samen met zijn tweelingbroer Frans.

Waarom doe ik het?

1e: ik vind het leuk een fietstocht in mijn eigen stad te doen
2e: voor het goede doel en voor iedereen die er aan lijdt
3e: voor mijn dierbaren en vrienden die ik verloren heb
4e: samen met Peter omdat hij zijn vrouw verloren heeft
5e op deze manier mensen helpen en steunen.

De voorbereiding ging goed, we hebben ongeveer dezelfde route een keertje geoefend. Dat ging prima. 22 juni was de dag, een mooie zonnige dag, we gingen vroeg op pad. Op de route naar de Kuip zagen we een aantal deelnemers al vertrekken, waarschijnlijk de vrije toertocht van 135 km. Het was bij binnenkomst een heel mooie sfeer met enthousiaste mensen. Er werd bij de start een mooie groepsfoto  gemaakt, en zo kan de toertocht beginnen…..

Bij de vrije toertocht fiets je op eigen gelegenheid, met vrienden of je gezin. Dit jaar ging het parcours vanaf de Kuip naar Schoonhoven, door de Krimpenerwaard en Alblasserwaard. Klein stukje stad( de Maasboulevard met de beroemde skyline). Door velden en weilanden( en dwars door het Loetbos) koersen we naar de groene oostkant van Rotterdam. Tijdens de toertocht,hebben we veel  verschillende sponsors gezien, vooral met eigen logo van Erasmus MC, en Breur, die gingen er keihard vandoor, lijkt echt op een peloton….ze zijn niet bij te houden…tsja ik ben geen snelle fietser….

Het was een mooie tocht, iedereen bedankt voor het steunen en bijdragen. We zijn dankbaar dat we het hebben gehaald zonder probleem of pech onderweg. We willen ook bij dezen de organisatie bedanken en hoop dat ze veel geld hebben opgehaald voor het onderzoek. 

HomeRun

Ook nu weer een hardloopevenement. 24 Uur lang 240 km lopen in een team van 10 lopers. Hier hebben Mirjam en Trudie aan meegedaan. Hier waren 36 teams die totaal 591.594 euro hebben opgehaald. Wat een mooi resultaat.

Foto’s

Hieronder staan wat foto’s van de evenementen.

 

De video van de Stichting Jarige Job inpakmarathon 2019