IJsselrunners

Heb je vragen? Dan kan je op de knop drukken en het formulier invullen.

Wij zullen zo snel mogelijk reageren!

 

Met welke groep kan ik mee ?

IJsselrunners heeft een aantal niveaus betreft de loopgroepen. Wil jij weten welke avond het beste is om een keer mee te trainen dan verzoeken we je om onderstaande formulier in te vullen. Je ontvangt een mail terug met de voorgestelde opties:

 

IJsselrunner in IJssel- en Lekstreek

door | apr 13, 2022

Wo 13 apr 2022. Vandaag staat onze eigen Ruben Abdoelgafoer in de spotlights met een prachtig artikel

Capelse renners genieten van ‘de mooiste’

CAPELLE/ROTTERDAM • Capelse IJsselrunners helpen elkaar naar persoonlijke records tijdens marathonweekend.

De Capelse renners van de IJsselrunners genoten met volle teugen van publiek en sfeer tijdens de Marathon van Rotterdam. Voorzitter en trainer Frits Drost had het vooraf al voorspeld: een aantal leden van de IJsselrunners zou een persoonlijk record kunnen gaan lopen. “De omstandigheden waren immers ideaal en de leden hebben erg goed kunnen trainen bij onze vereniging.” Dat die voorspellingen uitkwamen geldt vooral voor Ruben Abdoelgafoer, Ivo Arnold en Monique de Romph. Capellenaren die onder de vleugels van de trainers uitgroeiden tot ware marathonlopers en afgelopen zondag een persoonlijk record lieten klokken.

Het zijn van die dagen waar sportliefhebbers naar uitkijken. De tweede zondag van april is normaliter zo’n dag. Vanwege corona zat er nu slechts 168 dagen tussen de laatste edities en dat was voor Frits Drost en tal van andere IJsselrunners een te kort tijdbestek. Desalniettemin stonden zij wel aan de start op de kwart marathon en volbrachten de bovengenoemde leden de gehele klassieke afstand.

Voor Ruben Abdoelgafoer was het alweer zijn zesde. “De eerste keer deed ik er ruim vier uur en 36 minuten over, mijn derde ging in vier uur en 16 minuten. Dat kwam vooral door de trainingen bij de IJsselrunners. Mede dankzijde trainers en andere leden heb ik afgelopen zondag een tijd van 3.42 kunnen laten noteren, drie minuten sneller dan in oktober. De omstandigheden waren ideaal, soms wat fris maar bijna perfect. Ik startte in de groep 3.30 maar dat ging iets te snel.”

Dank aan de leden

Ivo Arnold is met 57 jaar een routinier met tien marathons. Ook hij liep een persoonlijk record. “Vorige keer 3.19, nu 3.15. Ja, daar ben ik blij mee. Ik ben in mei 2020 lid geworden van de IJsselrunners en heb mij sindsdien telkens verbeterd. Dat is toch de kracht van samen trainen. Voorheen deed ik zelden aan intervallen, maar bij de club doen we dat juist wel waardoor mijn snelheid omhoog ging. Vlak na de start schoot wel mijn veter los, dat was balen. Net na de Erasmusbrug. Beginnersfoutje”, lacht hij. “Verder was het een geweldige dag. Het publiek zweept je naar de finish op de Coolsingel, die sfeer is echt ongekend.”

Dat Monique de Romph (40) haar debuut zou maken was niet bij alle 90 leden bekend. “Nee, inderdaad, ik had wat last van blessures en was een tijd niet op de club geweest. In januari heb ik weer opnieuw moeten starten en februari moeten skippen. Daarna rustig opgebouwd in de hoop dat het goed zou komen. En ja, het ging prima. Het was een speciale dag met zo ongelooflijk veel mensen langs de kant en op het parcours. Soms kon ik amper inhalen. Ik ben pas sinds juni lid van de IJsselrunners, maar ben blij dat ik lid ben geworden. Je kunt er op dinsdag, woensdag en zaterdagochtenden trainen. We verzamelen bij Sportpark Schenkel (KCC) en er zijn verschillende groepen. Dat is de grote kracht van deze vereniging.”

Voorzitter Frits Drost is trots op zijn leden. “We zitten nu op 90 lopers en willen graag het magische getal 100 overschrijden. Nieuwe leden zijn dus van harte welkom. Wie zondag is besmet met het loopvirus, kan vanaf nu bij ons terecht.”

Credits: Cor Hulsbus

Hardloopvereniging IJsselrunners start aan de Capelseweg 37 in Capelle aan den IJssel. Wil je meer informatie stuur dan een mail. Klik hier