IJsselrunners

Heb je vragen? Dan kan je op de knop drukken en het formulier invullen.

Wij zullen zo snel mogelijk reageren!

 

Met welke groep kan ik mee ?

IJsselrunners heeft een aantal niveaus betreft de loopgroepen. Wil jij weten welke avond het beste is om een keer mee te trainen dan verzoeken we je om onderstaande formulier in te vullen. Je ontvangt een mail terug met de voorgestelde opties:

 

Peter interviewt Tim

door | jul 2, 2019

Peter interviewt Tim

 

Tim, zou je misschien een verhaaltje willen schrijven over je hardloop wedstrijd  voor Run4Daniel tegen kanker?

Waarom doe je het?

Misschien was mijn motivatie voor deze run net wat anders dan bij de meesten, ondanks dat ik het doel waarvoor we hebben gelopen onwijs goed vind, heb ik als trainer van de IJsselrunners meegelopen voor de startersgroep welke ik de afgelopen 11 weken heb begeleid naar deze run.

Met wie heb je het gegaan?

Samen met mijn loopgroep de IJsselrunners. Een groot deel Start to runners, maar ook een aantal ervaren lopers.
Tijdens de fietstocht naar het Langepad toe heb ik samen met Kosta (één van de Start to runners) besloten om de 5km te gaan proberen te lopen in 30 minuten. Een mooi streven voor een eerste 5km wedstrijd!

Hoe ging je voorbereiding?

Zelf ben ik meer een lange afstandloper (loop het liefst eens per week een halve marathon of meer), dus 5km was voor mijzelf niet echt een probleem. De afgelopen 11 weken hebben dus vooral gezeten in het klaarstomen van de 15 enthousiaste startende IJsselrunners. En dat is dus een groot succes geworden!

Hoe heb je het ervaren?

Super leuk! Ik vind het zelf altijd erg leuk om één of meerdere lopers naar hun persoonlijke doel te begeleiden (mits dat natuurlijk voor mijzelf ook haalbaar is 😉). Bij deze run was Kosta dus aan de beurt. Voor een starter een erg goede loper! Aan het einde even moeten motiveren, maar de eindsprint zat er nog in!

Wat ging goed?

Samen met Kosta een prima race gelopen. Rustig begonnen (6:15 op de eerste kilometer) en langzaamaan iets kunnen versnellen. Uiteindelijk gefinisht in een keurige 29:37!

Wat niet?

Eigenlijk kan ik niet iets verzinnen wat niet goed ging. De doelstelling om de 5km binnen 30 minuten te lopen is ruimschoots gehaald!

Wie hebben je gesteund?

De steun die ik heb ervaren was juist de steun die ik kon bieden aan de starters!

Aan wie dacht je tijdens de tocht?

Uiteraard aan de Start to runners die in een wat minder snel tempo achter ons aan liepen. Hopende dat iedereen hem lekker uit kon lopen, en dat is gelukt!

Wie stonden er bij de finish?

De meer ervaren IJsselrunners die al binnen waren stonden ons enthousiast op te vangen.

Heb je veel geld opgehaald?

Absoluut! Als IJsselrunners hebben we bijna €2.000,- opgehaald!